Uh.. wát ga je doen..!? (before)

ayurvedaBij ontwikkeling hoort het kunnen en durven stappen uit je comfortzone. Inmiddels kan ik zeggen dat ik dat durf, al blijft het iedere keer weer spannend. Hier heb ik al verschillende blogposts over geschreven, met als klapper (qua ervaring) mijn detox-ervaring in 2010. Tijd voor weer een nieuwe uitdaging. De thema’s ontwikkeling, gezondheid, voeding, sport en goede werk/privé-balans blijven me bezighouden en daarom ik ga me verdiepen in de Ayurveda. In de wat!? Let maar op. Nu je het woord gelezen hebt, kom je het overal tegen. Het is behoorlijk hip, terwijl het al heeel oud is.

Omdat ik geen desk-research-feitjes-vrouw ben, maar van het experimentele onderzoek hou, ga ik mezelf 10 dagen aan deze leer onderwerpen. Dus niet vanuit de boeken, maar vanuit de praktijk. Eerst heb ik geoefend op de uitspraak [aajoerveedaa] en daarna heb ik een geschikte locatie uitgezocht. Waar kun je dit beter uitproberen als in het land waar het 50.000 jaar geleden (klinkt altijd goed) allemaal is begonnen. Op naar India dus. Een land waar ik nog nooit ben geweest en waarschijnlijk ook heel weinig van zal zien, behalve het Ayurvedisch resort waar het allemaal gaat gebeuren. Overigens houdt Ayurveda niet per definitie in dat je moet afzien, dus heb ik een heerlijke strandlocatie uitgekozen met eigen cottage, inclusief hangmat voor de deur.

TypenWat gaat er dan gebeuren? Allereerst wordt ‘mijn type’ levensenergie bepaald. Lekker even ouderwets hokjes-denken. Er wordt gekeken naar lichaamsbouw, immuunsysteem, karaktertrekken en gedrag. Dan zal dus blijken of ik een vata, pitta of kahpa ben. Op internet is uiteraard alles te vinden en ook een Ayurveda-type-testje (hoef je dus helemaal niet voor naar India). Best lastig om te bepalen wat voor type ik ben. Zo te lezen van alles wat, maar daar zal de Indiase arts wel een andere mening over hebben. Na de type-bepaling krijg ik een op maat gemaakt actie/behandelplan waarin voeding wordt afgestemd op mijn type en alle negatieve energie (die ik natuurlijk niet heb..) wordt afgevoerd via de zintuigen. Zo worden lichaam en geest gereinigd (da’s nog een hele klus) en weer in balans gebracht door voeding, diverse behandelingen met kruiden & oliën ( sauna’s, massages en andere welness-activiteiten) en yoga & meditatie. IEKS.. hoor ik je (vooral de mannen) nu denken. Is dat leuk (of: is dat nodig)!? Ik denk het wel, maar kan het natuurlijk pas zeggen als ik het ervaren heb.

Over zo’n drie weken kun je dus een nieuwe blog verwachten, met als titel.. ‘Uh.. wát heb je gedaan..!? (after)‘. Voor nu stort ik me in dit avontuur en kan alleen maar hopen en duimen dat de gefermenteerde druif onderdeel is van mijn levensenergie-type. Dan weet ik nu al dat het 10 hele vrolijke dagen gaan worden..

PS. En oh.. wat hoop ik (understatement!) dat de 3 K-woorden niet in mijn voedingsplan voorkomen en dat officieel bevestigd wordt dat ik hier zeer negatief op reageer. Daar komen ze (in volgorde van ergheid): koriander, koffie en kokos. Bah!

Advertenties
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie.

Eén reactie op “Uh.. wát ga je doen..!? (before)

  1. Thomas schreef:

    Wow! Succes en tot snel, Thomas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s