Iphone versus Samsung

Klinkt mega cliché, maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Dat heb ik recent weer mogen ondervinden door het kwijtraken van mijn Iphone (ENORM nadeel overigens). Ik was een van die willoze slachtoffers van telefoondiefstal op een festival. Telefoon dus weg en nooit meer teruggezien. Om snel weer ‘in de lucht’ te zijn, kon ik gebruik maken van een reservetelefoon: een Samsung, typenummer/naam voor mij onbekend.  Telefoon met beide handen aangegrepen. Enerzijds om niet blasé te doen van ‘ik moet (met de nadruk op moet) per se een Iphone’ en anderzijds om eens ‘iets anders’ uit te proberen. Al jaren ben ik trouw aan Apple, en ze zeggen wel eens: verandering van spijs doet eten.

SamsungEerlijk is eerlijk: eerste dagen alleen gemopperd op de nieuwe telefoon (synchroniseren van meerdere mailboxen werkte niet, kon niet al mijn ‘oude’ apps terugvinden, verbinding verbreken na een telefoongesprek lukte me niet eens..), maar na een paar dagen werden we al meer vrienden (nog geen best friends natuurlijk, zo snel gaat dat nu ook weer niet). Voordeel is dat een Android telefoon beter samenwerkt met Google (open deur, snap ik) en dat is handig aangezien we bij zowel Jelmer als bij De Haan & Martojo alles doen vanuit de Google-cloud. Pluspunt dus. Ook zie ik in één oogopslag alle meldingen van nieuwe berichten/mailtjes, batterij gaat (veel) langer mee (maar kan ook komen omdat ik er minder mee doe) en de Whatsapp-app is gratis. haha.

IphoneGeen nadelen? Jazeker. Camera is minder fancy dan van Iphone. Zo kun je bijvoorbeeld het beeld niet draaien. Ook vind ik het toestel (en de letterfonts die gebruikt worden bij het maken van berichten) lelijker (ja, buitenkant vind ik ook belangrijk) en hapert de GPS functie regelmatig. Ik ren graag met een ren-app (Endomondo in mijn geval) en laatst deed ik zowaar 3 minuten over een kilometer (da’s toch 20 kilometer per uur..) Best knap, al zeg ik het zelf. Ik vind het vervelend dat ik geen mapjes met app’s kan aanmaken (in het kader van effectief en efficiënt werken) en dat er ‘veeg over scherm om te ontgrendelen’ op mijn scherm staat na niet gebruik. Met de nadruk op ‘veeg’. Klinkt nogal smoezelig.

Nu hoor ik je denken.. Waar gaat dit verhaal naar toe, welke keuze gaat ze maken..? Blijft ze bij Android, toch terug naar Iphone of breidt ze experiment uit naar bijvoorbeeld een Nokia-telefoon met Windows? Ik ben en blijf een meisje en meer geïnteresseerd in gemak en design dan in technisch vernuft. Ook heb ik diverse muziek-apparaten thuis die communiceren met een Iphone (leve het gesloten Apple-netwerk). Dus.. de Samsung wordt weer ingeleverd en een nieuwe Iphone is besteld. Het is net als met ‘oude’ vriendschap. Die moet je koesteren.. 🙂

PS. Reageren op deze blogpost mag, maar ik ben me er enorm van bewust dat ik een heleboel drogredenen heb gebruikt om mijn Iphone-keuze te vergoelijken. Mocht iemand mij willen aanspreken op redelijkheid en billijkheid lijkt me dat een kansloze zaak..
PS2. En zoals eerder ook aangegeven elk nadeel zijn voordeel heeft, gelijk de mogelijkheid aangegrepen om een Iphone 5 met extra geheugen te bestellen. Joepie.

Advertenties
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie.

3 reacties op “Iphone versus Samsung

 1. Susan schreef:

  Hoi Esther,
  Ha, ha, je begeeft je in goed gezelschap met je redenen. Na de NIMBY van vorige keer, kun je nu de Cognitieve Dissonantietheorie van Festinger aan je lijstje toevoegen: hoe zorg je ervoor dat je het altijd eens bent met je eigen beslissing?is dus mens-eigen en heel normaal. Wie ooit zei dat de mens rationeel besluiten neemt, leeft niet in de werkelijkheid!
  Groeten,
  Susan

 2. Dino schreef:

  Esterrrrr…

  Je hebt nog wat lesjes IOS nodig van me. Tuuuurlijk kan je je meldingen in je beginscherm zien. Gewoon wat instellinkjes aanvinken. Kom maar langs.

  En PS 3… De juiste Cruijffiaanse uitdrukking is: “Elk nadeel HEB z’n voordeel”. =)

 3. Ester van Heuven schreef:

  Leuk om te zien dat mijn blog veel losmaakt bij de lezers. Ik word regelmatig aangesproken op onderwerpen waarover ik schrijf. Vooral de Iphone versus Samsung verhandeling leidt tot leuke discussies. Hou ik van. En helemaal als dit in het openbaar gebeurt zoals de reacties van Dino en Susan. Dankjulliewel!

  PS. Ennu.. laatste update: vandaag weer terug naar de Iphone en oh wat ben ik in mijn nopjes. Binnen half uurtje alles gepiept en het werkt als een zonnetje. Tja.. en ik ben ook maar een mens. Houden van verandering, maar toch heel blij worden van ‘het oude vertrouwde’..haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s