Volle agenda

Het is duidelijk: de vakantieperiode is voorbij en de agenda stroomt weer lekker vol. Deze week heb ik veel afspraken gehad, in diverse soorten en smaken. Maandag intern uitgebreid gesproken over het vernieuwen van het ontwikkelprogramma van Jelmer. We hebben veel goede ideeen om het programma voor onze trainees nog aantrekkelijker (lees: beter) te maken. Later op de dag met een externe partij gesproken over een meetsysteem voor de ontwikkeling van de trainees. Het zou mooi zijn als we goed inzichtelijk kunnen maken hoe onze trainees ‘staan’ in hun ontwikkeling en meetbaar kunnen maken waar hun ontwikkelpunten liggen. Dit systeem is onder andere gekoppeld aan een 360 graden feedback systeem. Heel interessant en nuttig.

Dinsdagochtend bij Rijkswaterstaat geweest. Daar werkt tot 1 november een trainee vanuit het overgenomen PtP Bouw programma en het zou mooi zijn hier continuiteit aan te geven vanuit Jelmer. Rijkswaterstaat is enthousiast. Ik uiteraard ook. Tijdens de lunch waren de trainees uit groep 2 op kantoor in Vinkeveen. Nuttig en gezellig. Ik heb een update gegeven van de highlights die spelen bij Jelmer. En dat zijn er een heleboel. ’s Middags heb ik gesproken met een ontwerper. Ik ben me aan het orienteren op een nieuwe identiteit (lees: huisstijl) van Jelmer en ben op zoek naar creatieve en pragmatische geesten die hier vorm aan kunnen geven. Geen actie overigens voor de heel korte termijn. Tot slot nog een overleg over het programma van 9 september. De Businesspartner meeting komt al in zicht en we willen niets aan het toeval overlaten onder het motto ‘een goede voorbereiding is het halve werk’. 

Ook vandaag (woensdag) was het weer een volle dag. Eerst gesproken over de financien van Jelmer. Ik ben bezig met een aangepaste begroting (passend bij de plannen die ik eerder heb gepresenteerd) en had nog wat financiele vragen/onduidelijkheden. Daarna geluncht met een ex-Avicienna-leergang-collega (‘nee, het is geen cursus’). Was lekker en leerzaam. Wijze les: je kunt geen spijt hebben van keuzes in het verleden, maar je kunt wel spijt krijgen van keuzes die je bewust niet gaat maken. Snap je? Na de lunch gesproken met de Procesmanager van Vernieuwing Bouw. Weer iets heel anders. Het was een enthousiast gesprek met een enthousiast persoon. De tijd vloog voorbij. Morgen (donderdag) heb ik weer een vol programma. Er komt onder andere weer een groep trainees lunchen. Daar verheug ik me op. Trainees brengen veel dynamiek mee. Daarna een openingsfeestje van een relatie en ik heb nu al zin in de borrel die ongetwijfeld geserveerd wordt. Dan zal ik proosten op haar nieuwe pand en tevens proosten op deze mooie week. Proost!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s